Thursday, April 11, 2013

lesen

jadi.. sepatutnya diwarwarkan itu hari. tak sempatlah kiranya. berkabung di kegelapan dek kesedihan. tak ada apa yang gembira untuk diwarwarkan, cuma sedih yang boleh di bawa ketawa. kelakar. haahaha

cuak, kaget, gelabah; oh dalam tenang tenang aku, rasanya ini kali pertama aku mula kesan masih ada saki baki darah gemuruh mengalir dalam darah O negatif aku. lepas satu, satu gula gula getah aku kunyah. kononnya nak hilangkan rasa gabra. gelabah yang ini menang, lagi menang dari gelabah SPM beberapa bulan lepas. ceh!

ujian pertama, mendaki bukit. percubaan pertama tak masuk garisan kuning. shit! moral aku merudum jatuh empat belas kaki dalam rasanya. undur semula ke permulaan.

percubaan kedua, masuk ke garisan kuning. pandang ke muka JPJ, angkat tangan dan senyum dalam hati. selesai, masa untuk aku menurun. waktu itu bila aku berpaling muka ke handbrake.

CELAKA KHINZIR BERBULU LEBAT!

ini dia.


lalu aku pun gagal untuk ujian litar. aku cuma senyum sendiri. senyum tapi dada berombak, rasa nak menangis. wah '"fragile" sungguh emosi sejak dua tiga hari. stress sungguh ye nak ambik ujian? haaahaahahaha

ujian ke dua, ujian di jalan raya.gagal. kandas. 

ujian seterusnya 2 mei. sekian. haaaahahaha

2 comments:

 1. hahahh!(ceh!aku gelakkan orang padahal aku pun tak pass lagi)

  ReplyDelete
  Replies
  1. haaahahaha! *gelakkan balik*

   high five sikek!

   Delete

Makian - Hamunan - Hentaman disini. Aku tadah telinga luas luas.